Leonore (BE)

Chloe marmer 2

Leonore is de band van de Brusselse singer-songwriter Chloë Nols. Ze maken dreampop, meanderend tussen melancholie en troost, die de luisteraar zacht bij de hand neemt naar andere sferen. De band brengt in de lente van 2018 een nieuwe EP ‘Sub Rosa’ uit. De titel is een verwijzing naar het onzichtbare en het verborgene. En naar stilzwijgend verlangen. Chloë’s stem klinkt zowel breekbaar als krachtig in een symfonie van mysterieuze loops en vurige riffs. Het geheel klinkt eerlijk, als een warme harmonie die binnenin brandt en de diepte openbaart.

De pers over Leonores debuutplaat “Phoenix” (2015):

“Als ‘Phoenix’ al één ding bewijst is het wel dat Chloë Nols prachtige melodieën bedenkt, waarin licht en schaduw elkaar afwisselen.” (Focus Knack)

“Kwetsbaar en broos, maar nooit een muurbloempje. Bloedmooi debuut.” (De Morgen)

“Het is vooral Nols die ontroert en je heel zachtjes bij de lurven grijpt. Een prachtig debuut van een bijzonder talent.” (OOR)

“Cette pop ouatée, qu’elle soit plus ou moins intimiste, y a toujours quelque chose de recherché.” (Le Soir)

“On rêve de la voir progresser à l’avenir et prendre un peu de bouteille, mais l’entrée est déjà belle. Et ne dit-on pas

que le Phénix est cet animal qui renait de ses cendres ? Vivement le 2ème album !” (RTBF Culture)

Leonores song ‘The Island’ werd geselecteerd voor De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. De nummers ‘Brussels’ en ‘The Tempest’ kregen airplay op La Premiere en BRUZZ. Chloë en haar band deelde het podium met o.a. Avi Buffalo,Amatorski, Intergalactic Lovers, Bony King, Marble Sounds, An Pierlé, Eefje de Visser, …

facebook500  twitter youtube wordpress soundcloud  lastfm

Contacteer voor concerten in België:  jef@rockthefox.be