William LG Branch (BE)

William LG Branch (Willem Tack) (september 29, 1987) is een gitarist, zanger en songwriter uit Oudenaarde, België, die een mix maakt van Amerikaanse country, roots, blues en folk muziek.

Na een periode van herbronnen en een inspirerende trip door het zuidwesten van de VS startte hij een nieuw muzikaal project waarmee hij zowel solo als met band teruggrijpt naar de muziek die altijd als een rode draad doorheen zijn leven liep. Van de vroege platen van Bob Dylan, Bruce Springsteen, Neil Young, John Hiatt, Jackson Browne tot de hedendaagse singer-songwriters zoals Ryan Adams, Jason Isbell, Jeffrey Foucault, Josh Ritter.. Voeg daar nog een toets donkere melancholie a la Mark Lanegan, Nick Cave en Willy Deville over en je komt uit bij de sound waar William LG Branch voor staat.

‘Song For The Weary And Down’ is de eerste single die werd uitgebracht en slaat de brug tussen de donkere blues-rock die hij vroeger speelde en de Americana-sound waarvoor William LG Branch nu staat. En nu is er dus ‘Lucille’, een nummer over een relatie die op zijn einde lijkt te lopen, dat zich afspeelt in South Carolina op de vooravond van een verwachte orkaan. Er lijkt geen wolkje aan de lucht, maar aan de horizon dreigen de eerste wolken. Net zoals de storm, lijkt een liefdesbreuk onvermijdelijk.

Eind december speelt William LG Branch 4 maal de support voor het Nederlandse rock’n roll/americana/roots icoon Danny Vera, in een uitverkochte Oosterpoort Groningen (15/12), Effenaar Eindhoven (19/12), TivoliVredenburg Utrecht (20/12) en Paradiso Amsterdam (23/12). De debuut-EP release zal plaatsvinden in Charlatan Gent op 16/01/2020!

Leden van de band zijn Emilio De Temmerman (drums, oa Milo Meskens), Eno Meulebergs (bass, oa Milo Meskens), Bart Vervaeck (pedalsteel, oa Compro Oro, Echoes of Zoo,..), Nathan Ysebaert (gitaar, oa Shht) en Jan Roelkens (keys, oa Sioen).

   

Contacteer voor alle vragen jef@rockthefox.be